Skandinavska pravljica z Berlinom

Informacije:
Skandinavija, Nemčija
Št. dni: 8
24.06.2020, 18.08.2020

Odkrivajte v dobri družbi čarobne prestolnice Severa in »skandinavski« način življenja in razmišljanja! Kjer je v ospredju harmonija med človekom in naravo, kljub visokemu standardu in naprednimi tehnologijami, se skandinavska sedanjost prepleta z bogatim izročilom Vikingov in staroselcev. 

Cena potovanja:
že od 629,00 €

Opis

Ohranja pogum drznih raziskovalcev morij, dežel in narodov v bogatih muzejih, sodobni arhitekturi, glasbi. Plovba med številnimi otočki z barvitimi lesenimi hiškami in lastno plažo ob sončnem vzhodu / zahodu nas približa občutku večnosti! Energija, ki vas prevzame!

1./2. Dan:Slovenija-Berlin


Odhod avtobusa ob 21.00 uri iz Ljubljane, vstopi v Celju in Mariboru, nočna vožnja z vmesnimi postanki skozi Avstrijo in Nemčijo proti Berlinu,prihod do 10.00 ure. Panoramska vožnja mimo vseh glavnih mestnih znamenitosti nekdanjega vzhodnega in zahodnega dela mesta , s postanki na Alexanderplatzu, pred Brandenburškimi vrati in parlamentu, Ku-Dammu. Prosto za oglede in nakupe, v večernih urah vožnja do hotela, nočitev.

3.dan:

Po zajtrku vožnja do Rostocka, s trajektom na dansko stran,med številnimi otoki dalje z busom, vožnja do Kopenhagna. Prestolnica, ki leži ob številnih kanalih, s slikovito in barvito dansko arhitekturo, nudi ugodje Andersenovih pravljic s čarobno morsko deklico, kraljevo palačo, zabavišče Tivoli…. skratka, odraža danski življenjski slog »hygge«.Umetnost, biti srečen s tem, kar je dobrega in prijetnega okrog nas, najti srečo v malih stvareh…Zvečer vožnja po mostu nad Oeresundsko ožino, ki povezuje Baltik s Severnim morjem, na švedsko stran. Nočitev v hotelu v okolici Malmoeja.

4.dan:

Po zajtrku srečanje z valovito južno švedsko pokrajino, med številnimi jezeri, gozdovi in farmami losov proti Stockholmu, krajša panorama, nato vkrcavanje na luksuzni trajekt za vožnjo proti Finski. Izplutje mimo 25.000 otokov in otočkov, ki so nastali v zadnji ledeni dobi in jih krasijo male lesene hiške z lastno plažo ob bogatem skandinavskem buffetju (doplačilo!), vas popelje v občutke večnosti. Namestitev v izbrane kabine.

5.dan:

Po bogatem skandinavskem zajtrku na ladji sledi pristanek v nekdanji zgodovinski prestolnici Turku, od koder se z busom zapeljemo do Helsinkov. Najmlajša med severnimi prestolnicami, nastala v času ruske nadvlade v 19. stol., nudi podobo neoklasicistične arhitekture St.Petersburga, na drugi strani pa jo krasijo vrhunska sodobna arhitektura finskih umetnikov 20. Stol. (Alvar Alto, brata Saarinen, itd). Živahno vzdušje na promenadi, tržnici, pristanišču in ikonske znamenitosti:cerkev v skali, ŽP, spomenik Sibeliusu, parlament, in druge, pričajo o multikulturni sedanjosti mesta. Po ogledih in predahu povratek na trajekt za plovbo v večernih urah proti Švedski. Namestitev v izbranih kabinah.

6.dan:

Po bogatem zajtrku na ladji sledi slikovit prihod mimo Arhipelaga do Stockholma.Ena od najslikovitejših leg , švedska prestolnica v dinamični igri med morjem nebom, otočki in bogato preteklostjo, spominja na mnoge hrabre domoljube, znanstvenike(Nobel), glasbene skupine (Abba), zato je poleg ogleda menjave straže pri kraljevi palači, Gamlastana, starega mestnega jedra, mestne hiše, viteške cerkve, nujno obiskati vsaj 1 od več kot 60 zanimivih muzejev: Vasa,  Skansen, Nordijski..

Prosto za predah, v večernih urah vožnja do osrednje Švedske, mesta Karlstadt za hotelsko nočitev.

7.dan:

Po zgodnjem zajtrku v hotelu vožnja do Osla, ki leži na dnu Oslofjorda, ozadje pa zaključi gozdnato gričevje s skakalnico Holmenkoln in stevilnimi tekaškimi in sprehajalnimi stezami. Težko je izbrati najlepšo med vsemi prestolnicami Severa, a Oslo je med favoriti. Stevilni parki (Vigelandov je obvezen!), muzeji slavnih vikingov, pustolovcev in raziskovalcev polarnih morij in širjav, Skansen z originalno »sestavljeno« cerkvijo, ki so edinstveni 700 letni etnografski dokazi slavne naselitvene tradicije, sodobna mestna hiša, opera, kraljeva palača, univerza in parlament…po ogledih prosto za zadnje nakupe in predah do odhoda ladje, trajekta za plovbo proti Nemčiji. Namestitev v izbrane kabine…noči so kratke..

8.dan:

Po obilnem skandinavskem zajtrku pristanek v Kielu, nato povratek mimo Berlina, z vmesnimi postanki na avtocesti, z bogatimi vtisi in polni nove energije prispemo v poznih nočnih urah v domovino.

Cena vključuje

ENKRATNO:

 • 629,00 € na osnovi 40 potnikov za prijave do 20.02.2020
 • Po 20.02.2020 se cena zviša za 70,00€ na osebo

Cena vsebuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji,
 • vse trajekte, cestnine, mitnine in taxe na omenjeni relaciji,
 • 3x nočitev zajtrk v ½ sobah v hotelih 3* ali več,
 • 3x nočitev na ladjah ¼ kabine (notranje) z bogatim skandinavskim buffe zajtrkom,
 • strokovno vodenje vodnika z licenco

Doplačila ali popusti

Možna doplačila: (prijave ob prijavi na izlet ):

 • 3x bogata večerja na ladji(skandinavski buffet s pijačo!) PRIPOROČAMO!
 • Cena: 110€ na osebo
 • Doplačilo za ½ notranjo kabino…
 • Doplačilo za 1/1 sobo in kabino…
 • Vstopnine v muzeje vodniku na poti ali direktno…
 • Zavarovanje rizika odpovedi( 4,5% od osnovnega aranžmana), svetujemo tudi turistično zavarovanje z asistenco
 • Možnost letalskega prevoza do Berlina in nazaj, cena na vprašanje
Vse informacije in rezervacije sprejema:
Stret tour, d.o.o., Portorož
Telefon: 05 677 84 43
Mail: turizem@street-tour.com
od ponedeljka do petka 08:00 - 16:00
 

Odhodi

Kraj odhoda Datum odhoda Cena potovanja
Ljubljana 24.06.2020 629,00 €
Ljubljana 18.08.2020 629,00 €
Celje 24.06.2020 629,00 €
Celje 18.08.2020 629,00 €
Maribor 24.06.2020 629,00 €
Maribor 18.08.2020 629,00 €

Aktualna potovanja

Obiranje mandarin v dolini Neretve

Obiranje mandarin v dolini Neretve

Olimpijske kvalifikacije v Litvi

Olimpijske kvalifikacije v Litvi

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na naše novice

MZG